Alle vaarskalfjes (vrouwelijke kalfjes) komen bij elkaar in een groot strohok, als ze 2 weken oud zijn. (maximaal 15 stuks bij elkaar) In dit hok bevindt zich een Lely-Calm-kalverdrinkautomaat.

Met de kalverdrinkautomaat krijgt het kalfje de juiste hoeveelheid melk, verspreid over de dag. Het kalf moet hiervoor aan een speen zuigen, waardoor het drinken bij de moeder wordt nagebootst. Op deze manier wordt het natuurlijke gedrag van een kalf het dichtst benaderd. De kalverdrinkautomaat biedt het kalf een goede start en bespaart op arbeid.

De drinkautomaat herkent de dieren dankzij de halsband om hun nek. Met deze herkenning weet de automaat precies hoeveel melk het kalf krijgt. De automaat mengt automatisch een dosis melkpoeder en heet (drinktemperatuur is 39 graden) water tot één portie kunstmelk.

Wanneer kalveren niet naar de automaat komen, maakt de automaat een attentielijst met hierop de kalfjes die niet gedronken hebben of niet alle porties op hebben. De boer zal deze dieren extra aandacht geven.