Op de omliggende weilanden rond ons bedrijf verbouwen we voornamelijk maïs en gras. Deze zijn beide bestemd als voer voor onze koeien. Het gras wordt 5 x in het groeiseizoen (tussen april en september) gemaaid.

 
Na het maaien wordt het gras meerdere keren ‘opgeschud’. Dit wordt gedaan zodat het lekker kan drogen, het liefst in warm en zonnig weer. Na 2 dagen is het gras droog genoeg (bij goede temperatuur en geen regen) en wordt het door een ‘duin-machine’ in rijtjes gelegd.

De hakselaar kan het gras zo oprapen, fijn hakselen en in grote opvangbakken laten vallen. De tractoren met opvangbakken brengen het naar het bedrijf en kiepen het op een hoop. Een loader rijdt het gras goed strak aan.

Als al het gras in de kuil zit, gaat er plastic en zand overheen waardoor het gras geconserveerd wordt. Hierdoor kan je het gras een lange periode (zelfs meerdere jaren) goed houden en voeren aan de koeien. Met de voermeng-wagen vreest de boer er elke keer een laagje vanaf wat in een mengsel met andere producten gevoerd wordt aan de koeien.